Поморие-до

 
Поморие-до

Дом Стефчеви
Дом Дани
Дом Маркулиеви
сЧерноморец
Безплатни обяви
Продава имот
Чат клуб
Карта
Видео
Картички
Карта на сайта
Приятели на сайта
За контакти
форумПубликации / Достъпна среда за всички

Достъпна среда за всички
29.06.09 15:12
нед
Поморие-до сайта предлага оферти квартири под наем на морето en

ru


Кубратчанин почва национална инициатива за инвалиди

Кубратчанин започва национална акция за хора с увреждания. В специален сайт, създаден от свои по съдба, всеки инвалид ще може да посочи недостъпните обществени сгради и места от своя град, като ги обозначи със специални стикери. Стикерът може да бъде изтеглен от www.network-hv.com.                        

19_09_2008_nedko_angelov.jpg19_09_2008_nedostapno.jpgНедко Ангелов е на 39 години и е с увреждания, откакто се помни. Той е с гръбначно изкривяване по рождение.

В сайта Ангелов „попада“ около десет дена след неговото създаване и решава да помага с каквото може. Постепенно www.network-hv.com прераства в национална мрежа за хора с увреждания – дава трибуна за мнения, за общи инициативи, хобита и съвместни акции, много от които със спортен характер.

Идеята за стикерите възниква, когато Недко, заедно със „свои“ се връща от протест чрез летене с мотоделта планери край Плевен, посветен на достъпната среда.

С настоящата акцията със стикерите хората с увреждания се надяв  заострят вниманието към себе си и към проблемите си. За тях е унизително поради недостъпност в 21-ви век хората с увреждания да чакат пред стълбите на учрежденията наравно с кучетата, вместо да влязат в тях и да си свършат работата като нормални граждани, плащащи данъци, осигуровки и такси.

източник

Достъпна среда за всичкиНАЦИОНАЛНА МРЕЖА ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ
      " Дано, дано, дано, дано, дано, дано,до всяко добро същество застане                      поне още едно,  тогава, тогава, предвиждам такъв живот,  
                              че само си викам "Дано".
                   
           
Тези думи напират  в ума всеки път  щом  се сетя за Недко Ангелов.
         За моя гордост  лично се познзвам с  един от  организаторите на  националната акция  "Достъпна среда за всички" .Много усилия и воля се изисква за да  постигнеш това което успя да постигне той , при  това  за кратко време .
Акцията беше отразена във всички медии, къде повече къде по-малко ,а това спомогна за  популяризирането и. Все повече и повече подръжници  на каузата се включват и застават рамо до рамо със своите приятели  които са ощетени от съдбата .Много хора се включиха и в лепенето на стикери  "недостъпно"
В личен разговор Нед сподели с мен че въпреки всичко което правят не е обеден че ще има някаква полза от акцията ,все още на много  малко  места има някакъв резултат  от  стикерите.Като всяка инициатива в България  и тази най-вероятно е обречена на провал , но хората с увреждания няма да спрат да се борят  за своите права .
     А  дали се борят само за своите права може да се спори .Бих казала че се борят за правата на българския гражданин защото и здравия човек  не рядко се
сблъсква с  недостъпната архетектурна среда  и най-вече  с разрушените и не- подържани  тротоари  и пътища  .Наш дълг е да подкрепим  и да се включим с каквото можем в тази акция  .Да обеденим усилия .
Повече информация за акциятаГласувайте в BGtop

Tyxo.bg counter
 
0.2228