Поморие-до

 
Поморие-до

Дом Стефчеви
Дом Дани
Дом Маркулиеви
сЧерноморец
Безплатни обяви
Продава имот
Чат клуб
Карта
Видео
Картички
Карта на сайта
Приятели на сайта
За контакти
форумСтани звезда / ARTERY

ARTERY
11.06.09 14:24

Автор:Administrator
ARTERY през годините Една история която може да бъде пример за всеки които все още мечтае.
Всичко за ARTERY                                    
Поморие-до сайта предлага оферти квартири под наем на морето en

ru

   
ARTERY
автобиография
ArteryArtery е сформирана през лятото на 1989-та на черноморското крайбрежие на България от приятелите Янко, Хюби и Чико. Групата изминава дълъг път до 1997-ма, който се състои в свирене из цялата страна, на малки и големи фестивали, имат дори стотици телевизионни и радио изяви и статии в списания.

През пролетта на 1997-ма момчетата се местят в Прага и започват за свирят малки акустични шоута гръцки тамбури. Това бързо им донася популярност и се отправят към по-големи съчетания и експериментират с нови стилове, Балкански, Български и Гръцки ритми с агресия и страст на тяхната любима западна хеви-метъл и хардкор музика.

След 2-годишни турнета из Чехия, групата решава да се премести в Холандия. До този момент имат записани 3 албума.
В Амстердам те срещат австралийския поп-рок изпълнител Kate Fleming и с нея подготвят и записват албума “ Valley Of The Sunflowers”. След само две години Kate напуска групата, но оставя незабравими спомени и в Холандия и в Чехия, прекрасен микс от Източно-европейска и Австралийска музика. Толкова велика комбинация, че Artery достигат полу-финал на “Big Prize Of The Netherlands” през 1999-та.

Когато Kate напуска, нейното място заема младият американски китарист Clyde Shory(13) и така бандата започва да се завръща към техните метъл-корени.

С Clyde Shory записват “Balkan Underground” – популярен в целия свят!

През 2001-ва Filip Flusser от метъл-групата Luca Brassi се включва за записването на макси сингъла “Artery” и албумът “Newtopia”. Този албум е реализиран от лейбъла на Artery – Arteria Records. Този релийз е последват от заснемането на клипа на “Control”, който е на първо място в класацията на българската музикална телевизия – ММ за доста седмици.2002-2003-та е доста натоварен период за групата, пътуване, записи и подготовка, включваща 25 града във Франция с френската метъл-група Def Daf от Orleans.Други моменти са – Czech Trutnov Fest(2002) – 15 000 посетители; Dutch Uilen Pop(2003); Melkweg и Paradiso, плюс други окръзи(Амстердам). Белгия и Германия също са включени в датите на турнетата.

През Април 2003-та момчетата заминават за Щатите за шоу в Cagein, LA редом със световноизвестните Shavo от SOAD, Monkey от Korn, Logan Mader – Machine Head, Soulfly, които много ги харесват. Те канят Clyde да се включи за проекта им “CKUF” на Indigo Ranch Studio CA(USA).

В края на 2003-та Clyde напуска групата за да се присъедини към новата група на Logan – The New Black, което оставя Artery нуждаещи се от нов китарист, чието място заема Mena, братът на басистът Хюби.

Още от групите, с които са свирили са:

Agnostic Front

Sepultura

Sick Of It All

Fun Lovin` Criminals

Beth Orton

Patty Smith

Fishbone

Johny Winter
Източник

Това е страница посветена изцяло
на  поморииската група

ARTERY
С малки изключения материалите
са събрани от интернет .
Какво им предстои ? Не зная.
Но се надявам че съвсем скоро ще ги срещна и ще разбера
Очаквайте.....


АРТЕРИЯ

Артерия 1989г. Първи стъпки . Една история която никои не е разказал
arteri

Тук на този сайт можете да разгледате снимки на ARTERYArtery
Ето и оргиналните им клпове за гледане и  връзка с тях

бозуки
ARTERY и СТРЕЖА


концерт на АРТЕРИЯ

Статия Радио МИЛЕНА Поморие

avtora.com

На където и да се обърнеш в интернет е пълно с ARTERY


артерия

Клипчета от помориици напиши мнениеАртерия 1989

ARTERY фен зона .Тук всеки които познава групата и има мнение за тях , може да публикува материала си или да предложи линк към интересна статия ,блог, сайт, и за каквото се сетите .Надяваме се материалите да са добри .

0.0551